Taiatul crengilor cu fierastraul

Curatarea pomilor Crengile mai groase, mai puternice se vor taia in mod treptat. Mai intai se taie crengutele mai subtiri, laterale. Apoi se taie creanga bucata cu bucata si in sfarsit ultima bucata de langa tulpina. Apoi se taie creanga bucata cu bucata si in sfarsit ...

Citeste tot articolul ...

Cum si cand se curata trandafirii?

Trandafir In luna martie, cand frigul a trecut. Dupa o iarna grea, unele crengute sunt deteriorate. Aici se vor indeparta crengutele inghetate (de culoare maronie pana la negru), crengutele uscate.

Citeste tot articolul ...


Semanatul florilor

Semanatul florilor Dupa ce a fost curatata portiunea de ierburi, se intinde o coala speciala pentru sol sau in lipsa acesteia coala cu care se impacheteaza pestele. Peste aceasta coala se asterne un strat de pamant.

Citeste tot articolul ...

Puricii de gradina

Planta cu purici de gradinaPuricii de gradina apar tot timpul. Indata ce rasar plantele in gradina sau pe balcon, acestea se si napustesc asupra frunzelor. Iata cateva metode naturiste de combatere a puricilor de gradina...

Citeste tot articolul ...

Legende din imparatia plantelor

Floare Arbustii, tufele se taie la sfarsitul anului. Fals. Perioada de curatare a arbustilor si in general a plantelor lemnoase se face in functie de perioada de inflorire. Arbustii care infloresc primavara devreme, au mugurii formati mult mai devreme. Timpul cel mai potrivit este vara.

Citeste tot articolul ...